Zuid Veluwe route

Ontdek de zuid Veluwe route per auto

Als je aan de Veluwe denkt, dan zie je waarschijnlijk meteen een prachtig natuurgebied voor je waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Maar wist je dat de Veluwe eigenlijk ook erg geschikt is om met de auto te ontdekken? Met de auto kun je onderweg natuurlijk nog vaak stoppen om alles van dichtbij te aanschouwen en zelfs de fiets pakken om een stukje van de fiets routes in de Veluwe af te gaan. De autoroutes in en rondom de Veluwe kun je eigenlijk onderverdelen in een noordelijke en zuidelijke route. In dit artikel nemen we je mee langs de zuid Veluwe route!

 

Rijd langs alle hoogtepunten met de zuid Veluwe route

De ANWB zuid Veluwe route begint in Ede en rijd langs de steden Arnhem, Apeldoorn en Hoenderloo. Deze plaatsen zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken, al is het maar om een lekker hapje en drankje te nuttigen onderweg. Daarnaast brengt de zuid Veluwe route je ook langs minder bekende plaatsen in de zuidelijke Veluwe regio. Neem bijvoorbeeld Loenen, waar de hoogste waterval van Nederland te vinden is van wel 15 meter. Verder kan de zuid Veluwe route van de ANWB het Nationaal Park de Hoge Veluwe niet overslaan. Dit park is 5500 hectare groot en na het betalen van entreegeld kun je gebruikmaken van de gratis fietsen om het park te ontdekken. Onderbreek hier de autotocht dus even voor een fietstocht! Als je geluk hebt, kom je onderweg herten en wilde zwijnen tegen. En wil je nog meer dieren zien? Dan is de Apenheul in Apeldoorn natuurlijk ook een must-stop tijdens de zuid Veluwe route!

 

Combineer een roadtrip langs de zuid Veluwe route met unieke activiteiten

Wil je tijdens de roadtrip langs de zuid Veluwe route unieke activiteiten in de Veluwe doen? Dan ben je bij Dagje Uit Veluwe aan het juiste adres, want wij organiseren in en rondom de Veluwe bijzondere activiteiten zoals een workshop kaas maken, koe knuffelen, bubbelbal, lasergamen en escaperoom. Er is voor ieder wat wils en wij maken ieder uitje op maat, dus hier zit vast en zeker ook iets moois voor jou bij. Wil je bijvoorbeeld van de zuid Veluwe route iets sportiefs maken? Dan kun je ervoor kiezen om tijdens de roadtrip ook even naar het klimbos te gaan, dat niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen is. En wil je de roadtrip op een unieke manier voortzetten, dan is het ook mogelijk om een oltimer te huren in de Veluwe. Een uitje naar de Veluwe wordt zo dus echt onvergetelijk met deze fotogenieke wagen!

 

Sluit de zuid Veluwe route af met een heerlijke BBQ

Sluit de zuid Veluwe route af met een heerlijke barbecue, geheel verzorgd door Dagje Uit Veluwe. Bij ons kun je kiezen uit een “normale” barbecue waar je zelf het vlees op de grill doet, of de American Style BBQ. Met de normale barbecue ben je hoogstwaarschijnlijk wel bekend: hier gril je je eigen vlees op een houtskool barbecue kruiwagen, een gas barbecue of een barbecue swing die door Dagje Uit Veluwe wordt verzorgd. Bij de Amerikaanse BBQ wordt het vlees eerst langzaam gegaard naast houtgestookt vuur. Dit is een proces dat uren duurt, waardoor de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Bourgondische smulpapen kunnen deze barbecue dan ook wel waarderen! Naast Hollands vlees van topkwaliteit (langzaam gegaard of niet) zitten er natuurlijk ook andere lekkernijen zoals verse salades, stokbrood met kruidenboter en diverse sausjes in het BBQ pakket opgenomen als je via Dagje Uit Veluwe een barbecue boekt!

kookworkshop in de veluwe

Unieke belevenissen aan de Veluwe

Wil je midden in de natuur genieten van de fraaie uitzichten en pure rust? Of wil je deelnemer aan de traditionele volksvermaken zoals we die vroeger veelvuldig tegenkwamen? Dan kies je naast het Daf huren ook voor een huifkartocht, kaas maken of koe knuffelen. Ben je klaar met het evenement, dan kan je gerust de Daf weer pakken om je weg te vervolgen. 

Kom langs Almere, Urk of Zeewolde en vervolg je route naar Gelderland. Vrijwel iedereen is snel gewend aan het rijden in een Dafje, want deze auto’s rijden niet te snel en geven toch voldoende overzicht om de omgeving te bekijken en af en toe uit te stappen voor een mooi fotomoment.