Workshop kaas maken

workshop kaas maken

Maak uw eigen boerenkaasje op de Veluwe!

De workshop kaas maken vindt plaats op een boerderij, waar melk wordt verwerkt tot kaas, karnemelk, yoghurt en nog veel meer lekkers. Allemaal te koop in hun boerderijwinkel of bij een van hun wederverkopers. Tijdens deze workshop heeft u de mogelijkheid om zelf uw eigen kaas te maken. Hoe leuk is dat?

Tijdens de workshop kaas maken wordt het hele proces van het kaasmaken doorlopen. Uiteraard gaat u zelf aan de slag en neemt u na afloop uw boerenkaasje mee naar huis om hem te laten rijpen.

Workshop kaas

Programma kaas maken:

  • Ontvangst met een kopje koffie en uitleg over het melkveebedrijf en de kaas- en zuivelboerderij. We bekijken een video over kaas maken.
  • Na ongeveer 15 minuten starten we met het maken van het kaasje volgens het Goudse recept. Er wordt in paren gewerkt en iedereen krijgt een kaasje van ongeveer 500 gram mee naar huis.
  • Na ongeveer een uurtje gaan we de wrongel laten rijpen en is het tijd voor een drankje en proeverij. U kunt de producten van de kaas- en zuivelboerderij proeven.
  • Na de gezellige onderbreking gaan we verder. We moeten de wrongel in de vorm doen en de kaasjes onder de pers plaatsen. Vervolgens nemen wij u mee voor een rondleiding over het bedrijf en kunt u ook de boerderij winkel bekijken.

Dit programma is inclusief koffie bij ontvangst, consumptie tussendoor, proeverij van producten van de kaas- en zuivelboerderij en ontvangt u het recept van het kaasje.

Prijs is op aanvraag (Workshop kaasmaken is op dit moment in ontwikkeling, we nemen tijdelijk geen aanvragen meer aan)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Workshop kaas maken op de Veluwe

De Veluwe is prachtig om te zien en een mooie plek om een te worden met de natuur. De Veluwe is echter ook genieten van het beste op het gebied van workshops in kaasmaken. Zelf kaas maken kun je ook weer prima combineren met een ritje in de DAF oldtimer en zo is eigenlijk alles mogelijk op de Veluwe.

De kaas die je maakt, neem je natuurlijk mee naar huis

De workshop kaas maken vindt plaats op een boerderij, waar melk wordt verwerkt tot kaas, karnemelk, yoghurt en nog heel veel meer andere lekkernijen. Het is allemaal te koop in de boerderijwinkel of bij een van de wederverkopers. Tijdens deze workshop heb je de mogelijkheid om zelf je eigen kaas te maken. Hoe leuk is dat? Tijdens de workshop kaasmaken wordt het hele proces van het kaasmaken doorlopen. Uiteraard ga je zelf aan de slag en neem je na afloop je boerenkaasje mee naar huis om hem te laten rijpen.

Laat de wrongel rijpen en proef al het lekkers uit de kaasboerderij

De workshop kaas begint met een hartelijke ontvangst met een kopje koffie en uitleg over het melkveebedrijf en de kaas- en zuivelboerderij. We bekijken een video over kaasmaken. Na ongeveer 15 minuten starten we met het maken van het kaasje volgens het Goudse recept. Er wordt in paren gewerkt en iedereen krijgt een kaasje van ongeveer 500 gram mee naar huis. Na ongeveer een uurtje gaan we de wrongel laten rijpen en is het tijd voor een drankje en proeverij. Je kunt dan meteen de producten van de kaas- en zuivelboerderij proeven.

Rondleiding over het bedrijf en pers de gemaakte kaasjes

Na de gezellige onderbreking gaan we verder. We moeten de wrongel in de vorm doen en de kaasjes onder de pers plaatsen. Vervolgens nemen wij je mee voor een rondleiding over het bedrijf en kun je ook de boerderijwinkel bekijken.  Dit programma is inclusief koffie bij ontvangst,  een consumptie tussendoor, een proeverij van producten van de kaas- en zuivelboerderij en ontvangt je het recept van het kaasje. Voor deze mooie activiteit betaal je 34,95 euro. Er kunnen maximaal 50 personen aan een dergelijke workshop deelnemen.

Na de workshop kaas maken heerlijk met de oldtimer DAF door de Veluwe

Het kan ook anders, want je kunt de workshop kaas maken ook prima combineren met een rit in de oldtimer DAF.  Kies bijvoorbeeld voor de workshop kaas maken 2 personen, en haal vooraf de opvallende oldtimer DAF. Vervolgens rijd je naar de locatie waar de kaasworkshop plaatsvindt en neem vervolgens deel aan de beste workshop kaas maken in Gelderland. Zit de workshop kaas maken in de Veluwe er op, je bent er in totaal 2,5 uur zoet mee, dan pak je de DAF en rijd je heerlijk ontspannen door de Veluwe en ontdek je bijvoorbeeld door het volgen van de routes die uitgezet zijn de mooiste stukjes Veluwe.

Op de terugweg stop je heel even bij de locatie waar de kaasworkshop was om je zelfgemaakte kaas te halen en breng je de oldtimer DAF terug. Prachtige invulling van een dagdeel en geschikt voor zo goed als elke doelgroep. ’s Avonds pak je uiteraard een stukje van je eigen kaas, als die al gerijpt is uiteraard. Eet alvast smakelijk. Met het volgen van de kaasworkshop en een ritje in de oldtimer DAF zijn slechts een aantal van de vele activiteiten op de Veluwe benoemd, want er is nog veel meer te doen.

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden op de Veluwe

Wel eens gedacht aan koeien knuffelen bijvoorbeeld? Of wat dacht je van het huren van een American barbecue? Ga eens bubbelvoetbal spelen met je familie en vrienden of met je collega’s. En ook lasergames en een tochtje in de huifkar zijn prima opties. Je kunt heerlijk picknicken, de oldtimer DAF dus voor een dag of korter huren en genieten van de indrukwekkende en oogverblindend mooie natuur die de Veluwe rijk is. Mocht je langer dan een dag willen blijven dan is dat prima mogelijk want de Veluwe biedt tal van verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Even weg uit de hectiek van alledag

Zo kun je besluiten te logeren in een heuse boeren Bed & Breakfast of een van de vele trekkershutjes die de Veluwe rijk is. Je kunt echter ook gewoon een van de rijk uitgeruste vakantiehuisjes boeken om een nacht te blijven zoals er in de buurt ook tal van hotels het aanraden waard zijn. Zo kom je even helemaal tot rust en doet niets je nog denken aan de hectiek van alledag. Je hoeft niet altijd een eind van huis om het naar je zin te hebben, dat kan namelijk ook gewoon op de Veluwe, waar je de natuur herontdekt en waar tal van uitdagende activiteiten op je wachten. Echt een aanrader en verrassend dicht bij huis, kaas maken en tal van andere leuke activiteiten op de heerlijke Veluwe.