Wandel routes Veluwe

Ontdek de wandel routes door de Veluwe!

Ben je gek op de natuur? Dan hoef je daar gelukkig helemaal niet ver voor te reizen, want in ons eigen land zijn er volop natuurgebieden te vinden waar je een wandel- of fietstochtje kunt ondernemen. Zo is de Veluwe één van de populairste natuurgebieden van Nederland. Er zijn talloze wandel routes door de Veluwe uitgezet, van kort tot lang. Plan je bijvoorbeeld een uitje met kinderen in de Veluwe, dan zijn er korte routes van ongeveer 3 kilometer die je binnen 1,5 uur kunt doen. Ben je een gevorderde wandelaar, dan zijn er ook routes van zo’n 10 kilometer waar je de hele dag mee zoet kunt zijn. Onderweg kom je verschillende landschappen tegen, van loof- naald- en gemengde bossen tot aan heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. En wil je wilde dieren spotten tijdens wandeling? Dan zijn er ook noord en zuid Veluwe routes waar de kans groot is dat je zomaar edelherten, wilde zwijnen, reeën, Spaanse runderen, wilde pony’s en Veluwse heideschapen tegenkomt!

 

Voor iedere natuurliefhebber een mooie wandel route in de Veluwe

Wandelen door de Veluwe kan op een heleboel manieren. Wil je het jezelf makkelijk maken, dan volg je gewoon de paaltjes (ook wel de Paaltjesroute genoemd). In totaal zijn er zo’n 13 manieren waarop je de paaltjes wandel route in de Veluwe kunt volgen. Ben je van plan om een wandel route in de Veluwe te combineren met een bezoek aan het Kröller-Müller Museum? Dan is er ook een speciale lange cultuurhistorische wandel route in de Veluwe van ongeveer 4 kilometer. Deze brengt je langs diverse hoogtepunten van het Park, zoals het Kröller-Müller Museum, de Franse Berg en de weidse vlakte van het Pampelse Zand. Verder zijn er ook noord Veluwe routes die ook geschikt zijn voor mensen met een rolstoel. Zo loopt het Berlagepad (2,6 kilometer) rondom de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus en is deze route ook toegankelijk met een rolstoel. Kortom, voor iedere natuurliefhebber is er wel een mooie wandel route in de Veluwe te vinden!

 

Combineer wandel route in de Veluwe met een leuke activiteit

Maak een dagje Veluwe extra speciaal door een wandeling te combineren met een unieke activiteit. Dagje Uit Veluwe organiseert namelijk leuke activiteiten zoals een workshop kaas maken, koe knuffelen, bubbelbal, lasergamen of een barbecue in de Veluwe. Het maakt niet uit of je een dagje uit met de familie of een zakelijk personeelsuitje in de Veluwe wilt organiseren: het kan allemaal! Geef dus vooral aan waar je interesses liggen en wat voor leuks je in gedachten hebt en het wordt tot in de puntjes geregeld. Je kunt bijvoorbeeld ook een oldtimer huren voor een dag en door de Veluwe rijden als je eens iets anders wilt dan wandelen en fietsen.

 

Eindig de Noord Veluwe route met een heerlijke barbecue

Niets is heerlijker dan een flinke wandeling of een Veluwe teambuilding uitje afsluiten met een overheerlijke barbecue. Dagje Uit Veluwe regelt dan ook een “normale” of American Style BBQ met topkwaliteit Hollands vlees en vis. Bij de Amerikaanse manier van barbecueën wordt alles op een lage temperatuur langzaam indirect gegaard naast houtgestookt vuur. Hierdoor krijgt het eten de tijd om subtiele smaken te ontwikkelen. Het vlees wordt dan eerst voorbereid op de smoker, waarna je bij aanvang van de barbecue al vrijwel meteen kunt genieten van al het lekkers. Wil je liever zelf alles op de grill doen? Ook dat is mogelijk, want dan regelt Dagje Uit Veluwe gewoon een houtskool BBQ kruiwagen, een gas BBQ of een BBQ swing en een lekker grill barbecue pakket met onder andere diverse stukken vlees, verse salades, overheerlijke sausjes en natuurlijk stokbrood met kruidenboter!

overnachten op de veluwe

Unieke belevenissen aan de Veluwe

Wil je midden in de natuur genieten van de fraaie uitzichten en pure rust? Of wil je deelnemer aan de traditionele volksvermaken zoals we die vroeger veelvuldig tegenkwamen? Dan kies je naast het Daf huren ook voor een huifkartocht, kaas maken of koe knuffelen. Ben je klaar met het evenement, dan kan je gerust de Daf weer pakken om je weg te vervolgen. 

Kom langs Almere, Urk of Zeewolde en vervolg je route naar Gelderland. Vrijwel iedereen is snel gewend aan het rijden in een Dafje, want deze auto’s rijden niet te snel en geven toch voldoende overzicht om de omgeving te bekijken en af en toe uit te stappen voor een mooi fotomoment.