Route Bos en IJsselvallei

Ervaar de rust en ruimte als u over de dijk door de prachtige IJsselvallei en door de bossen rijdt in een Oldtimer Daf!

Geniet in een Oldtimer Daf van de rust en ruimte van de Veluwe.

Ervaar de rust en ruimte als u over de dijk door de prachtige IJsselvallei of door de bossen rijdt. Of u nou in de lente, zomer, herfst of winter door de IJsselvallei tourt, het is altijd een adembenemend gezicht. Elk jaargetijde heeft zijn eigen invloed op de natuur en de dieren, met alle charmes van dien.

Tijdens deze route rijdt u langs prachtige historische dorpjes, waarover u veel informatie vindt in de routebeschrijving. Om een indruk te krijgen, informeren wij u alvast kort over het dorp Veessen.

Veessen is een dorp in de gemeente Heerde, in de Nederlandse provincie Gelderland. In 2016 telde het dorp 465 inwoners. In de omgeving van het dorp wonen nog eens ruim 200 inwoners. Het dorp is gelegen aan de westelijke oever van de rivier de IJssel. De plaatsnaam kwam in 1217 voor als Vesce, al bestaan er twijfels of daar werkelijk het huidige Veessen mee bedoeld werd. Het is in elk geval wel duidelijk dat in 1365 de plaats als Vesen werd geschreven. In 1459 dook de huidige spelling van de plaatsnaam op. Op 1 januari 1812 werd Veessen als zelfstandige afgesplitst van Heerde. Op 1 januari 1818 kwam er alweer een einde aan de zelfstandigheid en keerde Veessen terug bij Heerde. Opvallend detail is dat de gemeente Veessen geen gemeentewapen had. Op een aanvraag van 29 juli 1816 gaf de burgemeester van Veessen zelfs aan dat men er ook niet voor in aanmerking wilde komen.

In deze route bieden wij u een aantal stoptips, even lekker uitwaaien en picknicken langs de IJssel of even de benen strekken op de heide? Deze route heeft alles voor een heerlijk dagje uit op de Veluwe!

Extra informatie

De route beslaat 90 kilometer.
Deze route duurt circa 3,5 à 4,5 uur, afhankelijk van het aantal stops.
Deze route is goed te combineren met een overheerlijke BBQ bij onze BBQ boerderij.

Tip: Neem een picknick mand met alleen de beste streek producten uit de regio mee.

Prijs p.p. (per auto)

2 personen € 155,-

3 personen € 185,-

4 personen € 56,25

Unieke belevenissen aan de Veluwe

Wil je midden in de natuur genieten van de fraaie uitzichten en pure rust? Of wil je deelnemer aan de traditionele volksvermaken zoals we die vroeger veelvuldig tegenkwamen? Dan kies je naast het Daf huren ook voor een huifkartocht, kaas maken of koe knuffelen. Ben je klaar met het evenement, dan kan je gerust de Daf weer pakken om je weg te vervolgen.

Kom langs Almere, Urk of Zeewolde en vervolg je route naar Gelderland. Vrijwel iedereen is snel gewend aan het rijden in een Dafje, want deze auto’s rijden niet te snel en geven toch voldoende overzicht om de omgeving te bekijken en af en toe uit te stappen voor een mooi fotomoment.