Koeien knuffelen op de Veluwe

Geschikt voor jong en oud. Een heerlijk uitje voor uzelf, uw kinderen, uw familie, vrienden of collega’s! Back to Basic en één met de natuur.

Koeien knuffelen op de Veluwe!

Wilt u een onvergetelijke ervaring waar u nog lang met een glimlach aan terug denkt? Een dagje uit op de Veluwe met familie, vrienden, collega’s – jong of oud?  Een activiteit waarbij u heerlijk ontspant en de dagelijkse hectiek achter u kunt laten? Kom dan Koe knuffelen op de Veluwe!

Ontspannen is het motto tijdens deze activiteit. Het is bewezen dat de hartslag van de koe een ontspannen effect heeft op de mens. Koeien zijn lief, ontspannen en erg nieuwsgierig. Ook hebben ze een heerlijke warme lichaamstemperatuur van 39 graden en zijn ze dol op aandacht en knuffelen.

Stap uit de hectiek van alle dag en vindt de rust bij het koe knuffelen. Na deze activiteit, uiteraard in een landelijke omgeving, bent u geheel ontspannen en weer helemaal opgeladen!

We eindigen het koe knuffelen met een kopje koffie, thee en / of ranja en iets lekkers.  Dit programma duurt circa anderhalf uur.

Waar u rekening mee moet houden:

  • Benader de dieren altijd rustig en respectvol, zodat het ook voor de dieren een prettige ervaring is.
  • Kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene rondlopen.
  • Houdt er rekening mee dat de natuur zich niet altijd laat dwingen.
  • Voor kinderen tot en met 10 jaar is koe knuffelen niet geschikt, maar voor hen zijn er nog genoeg leuke dieren op de boerderij die geknuffeld kunnen worden.

Prijs: Vanaf € 35,- p.p.

koeien knuffelen

Kom koe knuffelen op de Veluwe

Iedereen kent de Veluwe, maar nog slechts weinigen weten hoe veelzijdig de Veluwe is en hoe zeer het een plek is om te genieten van een of meerdere dagjes uit. De Veluwe heeft echt alles en biedt activiteiten voor alle doelgroepen. En als je aan een dag niet genoeg hebt, dan overnacht je er gewoon, want ook in dat opzicht biedt de Veluwe heel veel. Een van de activiteiten die sinds jaar en dag publiek naar de Veluwe trekt is wel koe knuffelen, of beter; koeien knuffelen. De meeste mensen weten hoe het voelt om een koe te aaien en hebben wel wat ervaring met koeien aaien. Hoe zit dat echter met het knuffelen van de dieren? Ontdek het op de Veluwe en knuffel eens een koe.

Koeien zijn dol op knuffelen

Wil je een onvergetelijke ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug denkt? Een dagje uit op de Veluwe met familie, vrienden, collega’s – jong of oud? Een activiteit waarbij je heerlijk ontspant en de dagelijkse hectiek heel even achter je kunt laten? Kom dan koe knuffelen op de Veluwe, maar pas wel op dat je niet verliefd raakt. Ontspannen is het motto tijdens deze activiteit. Het is namelijk bewezen dat de hartslag van de koe net als bijvoorbeeld klassieke muziek een ontspannen effect heeft op de mens. Koeien zijn erg lieve dieren, ontspannen dieren ook en bovendien zijn ze erg nieuwsgierig. Ook hebben ze een heerlijke warme lichaamstemperatuur van zo’n 39 graden en zijn ze dol op aandacht en knuffelen. Daar had je vast nog nooit aan gedacht bij het zien van koeien in de wei.

Weer helemaal ontspannen

Stap uit de hectiek van alledag en vindt de rust bij het koe knuffelen. Na deze activiteit, uiteraard in een landelijke omgeving, ben je weer helemaal ontspannen en is je accu weer helemaal opgeladen. We eindigen het koe knuffelen met een kopje koffie, thee en of ranja en iets lekkers. Dit programma duurt circa anderhalf uur. Natuurlijk krijgen ook de lieve koeien iets te drinken. Want die hebben het ook extra warm gekregen van al dat geknuffel.

Mindere dag

Het is verstandig om met een aantal zaken wel even rekening te houden. Benader de dieren, in dit geval dus speciaal de koeien, altijd rustig en respectvol, zodat het ook voor de dieren een prettige ervaring is. De liefde moet natuurlijk wel van twee kanten komen en knuffelen met dieren is niet leuk met een chagrijnige koe. Verder mogen kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene rondlopen. Bovendien; de natuur laat zich niet altijd dwingen. Heel incidenteel blijkt dat koe knuffelen even geen optie is en koeien aaien er niet in zit. Zie het maar zo: net als wij mensen, heeft ook een koe wel eens een mindere dag,

Je wordt echt even een met de natuur met koeien knuffelen 

Voor kinderen tot en met 10 jaar is koe knuffelen niet geschikt, maar voor hen zijn er nog genoeg leuke dieren op de boerderij die wél geknuffeld kunnen worden. As je ook eens een keer heerlijk aan koeien knuffelen wilt doen, dan betaal je 35 euro per persoon. Maar dan krijg je ook echt iets heel leuks voorgeschoteld. Of zeg maar gerust iets unieks. De Veluwe is toch al een uniek gebied waar het gewoon altijd goed toeven is. Op de Veluwe geniet zowel jong als oud en dus plan je juist op de Veluwe een uitje met je kinderen, met je familie, met vrienden en collega’s. Op de Veluwe is het vooral een kwestie van back to basic en ontdek je weer eens hoe mooi de natuur eigenlijk is. Sterker nog, op de Veluwe word je een met de natuur.

Ontdek de mooiste plekjes

Alleen de natuur is al een reden om een bezoek te brengen aan de Veluwe. Toch worden er volop activiteiten georganiseerd. Behalve koeien aaien en koe knuffelen kun je aan bubbelbal doen, om nog maar eens een ludieke activiteit te benoemen. Het is voetbal, maar dan anders en veel leuker. Je kunt een tochtje in de huifkar maken of een workshop kaas maken volgen. Op de Veluwe kun je ook verschillende routes met de auto rijden om zo de mooiste plekjes te ontdekken. Je kunt een oldtimer huren en door de Veluwe crossen en als een dag niet voldoende is, dan blijf je toch gewoon heerlijk op de Veluwe slapen. Kun je de volgende dag gewoon weer een oldtimer huren voor een dag.

Trekkershutjes

Wat betreft overnachtingen zijn er mogelijkheden genoeg. Leuk is het om te overnachten in een boeren Bed & Breakfast of een van de bekende trekkershutjes die de Veluwe rijk is. Of kies voor een vakantiehuisje, of ervaar gewoon de luxe van een hotelkamer het kan allemaal op de Veluwe, waar je door onder meer kunt knuffelen met dieren en een wordt met de natuur.