Fiets routes Veluwe

Zakelijk of privé uitje in de Veluwe?

De fiets is bij uitstek het perfecte vervoersmiddel om de Veluwe te verkennen. Er zijn namelijk talloze fiets routes in de Veluwe uitgezet. Aangezien het gebied zo’n 1.000 km² beslaat, is er voor iedere natuurliefhebber wel een geschikte fiets- of motorroute door de Veluwe te vinden. Sluit een motor, fiets of mountainbike route in de Veluwe af met een unieke activiteit zoals een workshop kaas maken, koe knuffelen, bubbelbal, lasergamen of een barbecue. Of je nu in privé sferen of juist zakelijk een personeelsuitje in de Veluwe wilt organiseren en van het prachtige natuurgebied wilt genieten, Dagje Uit Veluwe biedt je altijd een leuke beleving!

 

De beste fiets routes zijn in de Veluwe te vinden

De Veluwe heeft een grote verscheidenheid aan natuur. De landschappen wisselen elkaar veel af: tijdens de fiets routes door de Veluwe kom je onder andere loof- naald- en gemengde bossen tegen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen. De grote diversiteit maakt het erg aantrekkelijk voor Nederlanders én buitenlanders om hier een vakantie door te brengen. Nederland is echt een fietsland, dus neem vooral je fiets mee om de fiets routes van de Veluwe te ontdekken. Zo niet, dan behoort een fiets of misschien zelfs een Oldtimer Daf huren en rondrijden ook tot de mogelijkheden.

 

Welke fiets routes in de Veluwe mag je niet missen?

Er zijn een aantal populaire fiets routes in de Veluwe die je eigenlijk echt niet mag overslaan. Allereerst is er natuurlijk het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je betaalt hier een entreeprijs, maar je hebt hier wel de mogelijkheid om gratis fietsen te lenen om door het natuurgebied te fietsen. Je mag in het park zelf je fietsroute uitzetten en het fietsnetwerk beslaat in totaal ongeveer 40 kilometer. Onderweg kom je soms wilde dieren zoals wilde zwijnen, edelherten, dassen, vossen en reeën tegen. De bossen van Vierhouten heeft ook een mooie fietsroute in de Veluwe van ongeveer 42 kilometer lang. Hier doet de gemiddelde fietser ongeveer 3,5 uur over. Vind je dat te lang, dan is de fietsroute in Elspeet en omgeving een aanrader. Deze is namelijk ongeveer 21 kilometer en daar doe je minder dan twee uur over. Maak er dus lekker een mooie vakantie van door een huisje in de Veluwe te huren. Zo kun je tijdens de fietsvakantie iedere dag een andere route aantikken!

 

Motorroute in de Veluwe met barbecue

Naast fietsen kun je natuurlijk ook met de motor de Veluwe verkennen. Een motorroute door de Veluwe volgen is dus zeker mogelijk! Combineer zo’n ritje activiteiten in de Veluwe om het maximale eruit te halen. Rijd met je motor bijvoorbeeld door de koninklijke bossen van Paleis Het Loo in Apeldoorn en eindig de dag met een heerlijke barbecue. Dagje Uit Veluwe regelt de benodigde accessoires zoals een houtskool barbecue kruiwagen, een gas barbecue of een barbecue swing. Ook krijg je natuurlijk allerlei lekkernijen die je zelf op de barbecue kunt grillen, waaronder topkwaliteit vlees van Nederlandse bodem, verse salades, diverse sauzen en natuurlijk vers stokbrood met kruidenboter!

 

kookworkshop in de veluwe

Unieke belevenissen aan de Veluwe

Wil je midden in de natuur genieten van de fraaie uitzichten en pure rust? Of wil je deelnemer aan de traditionele volksvermaken zoals we die vroeger veelvuldig tegenkwamen? Dan kies je naast het Daf huren ook voor een huifkartocht, kaas maken of koe knuffelen. Ben je klaar met het evenement, dan kan je gerust de Daf weer pakken om je weg te vervolgen. 

Kom langs Almere, Urk of Zeewolde en vervolg je route naar Gelderland. Vrijwel iedereen is snel gewend aan het rijden in een Dafje, want deze auto’s rijden niet te snel en geven toch voldoende overzicht om de omgeving te bekijken en af en toe uit te stappen voor een mooi fotomoment.