Populairste route!

Bos en Heide route

Deze route brengt u langs de mooiste wegen door de bossen en langs de heide van de Veluwe. Inclusief huur Oldtimer Daf.

Geniet in een Oldtimer Daf van de Bossen en Heide van de Veluwe.

Deze route brengt u langs de prachtige uitgestrekte heide en over mooie slinger wegen door de bossen. We hebben diverse stoptips in de route, u kunt onder meer heerlijk genieten van het beste schepijs uit de Veluwe of op een prachtig terras vertoeven bij een kasteel uit de 16e eeuw. Om een indruk te geven van de prachtige geschiedenis van onder meer de kastelen op deze route, informeren wij u over de geschiedenis van Kasteel De Cannenburgh.

Kasteel Cannenburgh is gebouwd op de restanten van een eerder kasteel, waarvan de vroegste vermelding uit 1365 stamt. Sporen van dit vroegere versterkte huis zijn nog te zien in de kelder van het huidige kasteel. In 1543 werd De Cannenburgh het bezit van maarschalk Maarten van Rossum. Hij liet de ruïne tot een statig slot herbouwen, waarbij hij de Renaissancestijl in Gelderland introduceerde. Hij overleed echter in 1555, voor het kasteel klaar was. Zijn opvolger, Hendrik van Isendoorn, voltooide het bouwwerk.

In de route hebben wij informatie bijgevoegd over het ontstaan van het landschap en de geschiedenis van de vele bijzondere monumentale panden die u passeert. Kortom, een geweldige unieke beleving van de Veluwe met prachtige uitzichten! Bekijk hieronder de video van de prachtige bloeiende heide.

 

Extra informatie

De route beslaat 85 kilometer.
Deze route duurt circa 4 a 5 uur, afhankelijk van het aantal stops.
Deze route is goed te combineren met een overheerlijke BBQ bij onze BBQ boerderij en kan worden uitgebreid met een spelelement!

Tip: Neem een picknick mand met alleen de beste streek producten uit de regio mee.

Prijs p.p. (per auto)

2 personen € 155,-

3 personen € 185,-

4 personen € 56,25 per persoon

Bos-en-Heide-Route

Unieke belevenissen aan de Veluwe

Wil je midden in de natuur genieten van de fraaie uitzichten en pure rust? Of wil je deelnemer aan de traditionele volksvermaken zoals we die vroeger veelvuldig tegenkwamen? Dan kies je naast het Daf huren ook voor een huifkartocht, kaas maken of koe knuffelen. Ben je klaar met het evenement, dan kan je gerust de Daf weer pakken om je weg te vervolgen.

Kom langs Almere, Urk of Zeewolde en vervolg je route naar Gelderland. Vrijwel iedereen is snel gewend aan het rijden in een Dafje, want deze auto’s rijden niet te snel en geven toch voldoende overzicht om de omgeving te bekijken en af en toe uit te stappen voor een mooi fotomoment.