Barbecue arrangementen op de Veluwe

Van Boeren barbecue tot Low and Slow American style barbecue.

Kom heerlijk barbecueën op de Veluwe.

Simpel boer’n grillen of toch een geheel unieke beleving van LOW AND SLOW American style BBQ zoals het van oorsprong bedoeld is. Aan u de keuze!

Direct grillen op de barbecue

De meest voorkomende manier om te grillen op de BBQ is direct grillen. Het is de bekendste manier en iedereen kan het. Of je nu een BBQ hebt die werkt op gas, briketten, houtskool of je hebt een slinger BBQ, we doen het allemaal met gemak. Bij direct grillen op de BBQ leg je het stuk vlees of vis direct boven de warmtebron.

Afhankelijk van uw keuze en de grootte van de groep, krijgt u van ons of een houtskool BBQ kruiwagen, een gas BBQ of een BBQ swing.

LOW AND SLOW AMERICAN STYLE BBQ zoals het van oorsprong bedoeld is
‘Low and Slow’ is een Amerikaanse verwijzing naar de echte manier van barbecueën: vlees, vis en groenten worden op een lage temperatuur langzaam indirect gegaard naast houtgestookt vuur. Hierdoor krijgt het eten de tijd om subtiele smaken te ontwikkelen. In Nederland is deze authentieke manier van koken in opkomst en er zijn zelfs al wedstrijden voor. Bij Dagje uit Veluwe houden wij van deze manier van koken. Vlees- en visgerechten krijgen de tijd om de subtiele rooksmaak in zich op te nemen, het wordt heerlijk mals en alle sappen blijven behouden.

En hoe ‘slow’ doen wij het?
Onze spare-ribs liggen zo’n zes uur op de smoker en onze varkensschouders, voor het befaamde broodje pulled-pork, maar liefst zestien uur. Zo slow dus.

Wat kunt u verwachten?
Aangezien kwaliteit tijd kost, bereiden wij het vlees voor u voor op onze smoker. Bij aanvang van uw BBQ-middag of BBQ-avond staat een gedeelte van het vlees al heerlijk gaar op u te wachten.

 

Afhankelijk van de groepsgrootte en uw wensen kunnen wij een aantal vlees soorten aanbieden zoals:

Beercan chicken
Dit is en blijft toch een van onze favorieten: kip en BBQ gecombineerd met bier, er is geen betere match wat ons betreft! Je ziet dit gerecht onder verschillende namen op internet voorbij komen zoals ‘bierblikkip’, ‘kip op blik’ of ‘bierkip’. Misschien bij u bekend, maar toch willen we deze BBQ-klassieker alsnog een erepodium geven want dat verdient dit gerecht. En terecht, want een sappiger kip ga je niet vinden! Het gaat uiteindelijk om het beetje vocht wat nog in het blikje zit en de stabiliteit van de kip (dat deze rechtop blijft staan). We willen namelijk dat de kip rondom gelijkmatig gaart en overal een even knapperig huidje krijgt.

Smokey and stickey chicken wings
Heerlijk malse sappige gerookte kippenvleugels met een lekkere stickey saus om je vingers bij op te eten.

Pulled pork
Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees. Over het algemeen gebruiken we hiervoor procureur en de gehele schouder. Pulled pork is een stuk varkensvlees dat wordt gemarineerd (gedurende een dag) om het vervolgens te garen en af te laten koelen. Daarna laat het vlees zich gemakkelijk uit elkaar trekken, iets waar de naam vandaan komt

Beef short ribs
Als je nog nooit eerder van de rundershort-ribs hebt gehoord dan mis je een van de heerlijkste dingen in het leven! Je verrast er vriend en vijand mee! Runder short ribs moet je zo zacht bereiden dat het vlees letterlijk van het bot valt als je er met een vork langs gaat. Echt een stuk vlees dat je een keer geprobeerd moet hebben.

Spare ribs
Lekkere stickey of dry rub spare ribs, daar smult toch iedereen van!
Bij grote groepen adviseren wij ondersteuning van een echte BBQ chef. Naar wens kunnen wij dan ook andere overheerlijke vlees soorten serveren die een speciale bereiding nodig hebben, zoals o.a.: Jodenhaas, Bavette, Cote du Boeuff en Brisket.

Jodenhaas
(ook wel schouderhaas of diamanthaas genoemd). Het jodenhaasje is het meest malse stukje vlees / spier uit de schouder, het bevindt zich boven op het schouderblad. Het vlees heeft geen werkfunctie en is daardoor absoluut niet taai, maar juist overheerlijk en super mals.

Bavette
De bavette is de dikke rand vlees die in de ‘vang’ van de koe zit. Het is een speciaal stukje vlees die in de volksmond ook wel flanksteak, vanglap, vinkelap of halve maan genoemd wordt. De vang zit bij een koe tussen de bil en de borst, vrij onderaan in de buik. De spieren in dit gebied zijn veel in beweging en dat maakt het vlees een beetje steviger. Het heeft een lange, grove draad en een fantastische smaak.

Cote du Boeuff
De côte de boeuf is de culinaire benaming voor een ribstuk of rundersteak, het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecote is gemaakt) en de hals. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet. Het vlees wordt voordat u het krijgt eerst gerijpt, waardoor het zachter en voller van smaak wordt.

Brisket
Ook wel puntborst genoemd, dit over het algemeen grote stuk vlees wordt low en slow bereid tot wel 16uur! Brisket heeft een bijzondere smaak.

Varken aan het spit
Heerlijk zo’n speen varken langzaam gegaardis boven de grill.

BOEREN GRILL BBQ ARRANGEMENT standaard

Bestaande uit:

 • Top kwaliteit Oer-Hollands vlees:
  karbonades, speklappen, satéstokjes, barbecueworsten, hamburgers, kiphawaïspiezen.
 • Verse salades: rundvlees & koolsalade.
 • Diverse sauzen.
 • Stokbrood & Kruidenboter.

Extra informatie:
Exclusief drinken. Drankjes kunnen per consumptie of via een arrangement afgenomen worden.
Prijs: vanaf € 15.-, kinderen € 1.50 per levensjaar

HERENBOER GRILL BBQ ARRANGEMENT (LUXE)

Bestaande uit:

 • Top kwaliteit Oer-Hollands vlees:
  biefstuk, saté van de haas, shaslick, hamburger excellent, kiphawaïspiezen, spareribs, speklappen.
 • Verse salades: rundvlees & koolsalade & zalmsalade.
 • Diverse sauzen.
 • Stokbrood & Kruidenboter.

Extra informatie:
Exclusief drinken. Drankjes kunnen per consumptie of via een arrangement afgenomen worden.
Prijs: vanaf € 18,50, kinderen € 1.85 per levensjaar

LOW AND SLOW AMERICAN STYLE BBQ (EXCELLENT)

Afhankelijk van uw wensen en groeps groote.

Extra informatie:

Exclusief drinken. Drankjes kunnen per consumptie of via een arrangement afgenomen worden.
Prijs: vanaf € 27.50 p.p., kinderen € 2,- per levensjaar.

In overleg kunnen er  ook speciale overheerlijke bijgerechten, desserts of kaasplankjes geserveerd worden.

Wat is nou een feest zonder Live muziek of DJ? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen! Van een knallende party tot een intieme sfeer, live muziek maakt het feest compleet. Wij werken enkel met professionals. Vraag naar de mogelijkheden.

BBQ huren personeelsuitje

Staat er binnenkort een personeelsuitje gepland? Dan wil je natuurlijk een bbq huren op de Veluwe. Een dag lang onderweg op de Veluwe, genieten van de natuur, de mooiste plekken bezoeken en aan het einde van de dag afsluiten met een full-line bbq met alles dat je bij een bbq verwacht. Weet je al met hoeveel collega’s je langs komt? Maak gebruik van de reguliere arrangementen of stel zelf een pakket samen, afgestemd op alle wensen en voorkeuren van het personeel. Maak je op voor het beste uitje van het jaar en kom de hele dag op en top genieten op de Veluwe.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een volledig programma voor de hele dag bij Dagje Uit Veluwe. Voor jouw personeel is het huren van een oldtimer misschien wel de beste optie, maar er is zoveel meer te doen op de Veluwe. Zo kan je met jouw personeel bijvoorbeeld ook voor het programma Archary Attack gaan. Dit is een sportieve en uitdagende activiteit die veel van jouw personeel vergt. In twee teams ga je met elkaar de strijd aan, tot er aan het eind een winnaar blijft staan. Als welverdiende afsluiter kies je er dan uiteraard voor een bbq te huren. Zo heb je een sportief element voor je personeelsuitje, afgesloten met een relaxte bbq op de Veluwe.

BBQ huren op de Veluwe; een all-in pakket

Tijdens de zomermaanden is er niks prettiger dan op pad gaan in de natuur; er is beschutting, de bomen staan in bloei en de natuur is op zijn hoogtepunt. Het is een perfect uitje voor jou en je gezin, vrienden of overige familie. Ben je voor een langere periode op de Veluwe, bijvoorbeeld voor een lang weekend of midweek? Dan kan je bij Dagje Uit Veluwe ook luxe overnachten. Zo zijn er volop mogelijkheden om op fraaie accommodaties in de regio te overnachten; midden in de natuur en met alle bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. Voor een speciale afsluiter van de dag is een bbq huren op de Veluwe natuurlijk een perfecte optie. Zo hoef je zelf niet te koken, ook niet uit eten, maar kan je heerlijk in de natuur genieten van een bbq arrangement op maat gemaakt.

Een dag afsluiten in de buitenlucht is vanzelfsprekend de beste manier om optimaal van je uitstapje bij te komen. Heb je net een lange wandeling gemaakt in het bos of heb je meegedaan aan één van de speciale routes? Ga een bbq huren op de Veluwe. Wat is er lekkerder dan de geur van gegrild vlees, afgewisseld met de frisse lucht van het gebied de Veluwe. Reserveer een arrangement en neem plaats op één van de unieke plekjes rondom de Veluwe.

Tel: +31 (0) 612 295 440
info@dagjeuitveluwe.nl
dagjeuitveluwe.nl

Algemene Voorwaarden
Privacy en cookiebeleid

Dagje Uit Veluwe
Deventerweg 11
8167 NA Oene